Nieuws, Woo

Wobbing Europe gaat crowdfunden

Wobbing Europe gaat op zoek naar donateurs. Het initiatief van het Fonds Pascal Decroos wil met de donaties de website wobbing.eu  onderhouden, top-wobbers uitnodigen voor trainingen en bijdragen van journalisten over hun ervaringen met Europese wob-wetgeving kunnen betalen.

De website van Wobbing Europe is de enige plaats waar alle relevante informatie te vinden is over het doen van een wob-verzoek in Europese landen en bij de Europese organisaties. Tijdens de jaarlijkse Data Harvest (dit jaar van 9 t/m 11 mei in Brussel) komen wobbers uit heel Europa bijeen om de staat van het lospeuteren van documenten binnen Europa te bespreken en om strategieën voor effectiever wobben te ontwikkelen.

De organisatie van journalisten draaide sinds de start in 2007 op kleine subsidiebedragen van het gewest Vlaanderen, de Noorse Fritt Ord stichting en het Open Society Foundation media programma.

Als training in Europees wobben, lobby voor betere wetgeving (ook in Brussel) en de openbaarheid van informatie je lief is, kan je een bedrag  overgemaken op IBAN: BE17 7330 5268 9521, BIC: KREDBEBB, KBC Bank NV, de  rekening van Journalismfund.eu, onder vermelding van ‘wobbing’. Iedere bijdrage, hoe klein ook, is welkom.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk