Nieuws, Woo

Wobbing Europe gaat crowdfunden

Wobbing Europe gaat op zoek naar donateurs. Het initiatief van het Fonds Pascal Decroos wil met de donaties de website wobbing.eu  onderhouden, top-wobbers uitnodigen voor trainingen en bijdragen van journalisten over hun ervaringen met Europese wob-wetgeving kunnen betalen.

De website van Wobbing Europe is de enige plaats waar alle relevante informatie te vinden is over het doen van een wob-verzoek in Europese landen en bij de Europese organisaties. Tijdens de jaarlijkse Data Harvest (dit jaar van 9 t/m 11 mei in Brussel) komen wobbers uit heel Europa bijeen om de staat van het lospeuteren van documenten binnen Europa te bespreken en om strategieën voor effectiever wobben te ontwikkelen.

De organisatie van journalisten draaide sinds de start in 2007 op kleine subsidiebedragen van het gewest Vlaanderen, de Noorse Fritt Ord stichting en het Open Society Foundation media programma.

Als training in Europees wobben, lobby voor betere wetgeving (ook in Brussel) en de openbaarheid van informatie je lief is, kan je een bedrag  overgemaken op IBAN: BE17 7330 5268 9521, BIC: KREDBEBB, KBC Bank NV, de  rekening van Journalismfund.eu, onder vermelding van ‘wobbing’. Iedere bijdrage, hoe klein ook, is welkom.

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk