Nieuws

Reuters wint European Press Prize

Het beste onderzoeksverhaal van 2013 op het Europese continent is gemaakt door Reuters uit Groot-Brittannië. Dat maakte de jury van de European Press Prize op 17 maart bekend in Londen. Steve Stecklow, Babak Dehghanpisheh en Yeganeh Torbati kregen de prijs voor hun artikel “Assets of the Ayatollah”, een onderzoek naar hoe een kleine stichting voor de armen werd omgevormd tot een geldmachine voor de machtigste man van Iran, ayatolla Khamenei. De prijs van €10.000 moet besteed worden aan een project dat de journalistiek ten goede komt.

De European Press Prize werd voor de tweede maal uitgereikt. Buiten de onderzoeksprijs waren er onderscheidingen voor de beste columnist, ‘distinguished writing’ en innovatie. Een speciale onderscheiding ging naar een Turkse ombudsman en de hoofdredacteuren van The Guardian en Der Spiegel, vanwege hun vasthoudendheid en moed om te blijven publiceren over de spionageactiviteiten van de Amerikaanse NSA.

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk