Nieuws

Verhalende journalistiek: kaartverkoop gestart

De Stichting Verhalende Journalistiek is gestart met de kaartverkoop voor het congres ‘Het fileermes: succesvolle projecten van verhalende journalistiek ontleed’, op 16 mei in Amsterdam. Met ditmaal sprekers als Amy O’Leary (The New York Times), Sonia Nazario (Pulitzer prijs winnende journalist van de LA Times), Laurence Grissell (radio producer voor de BBC, winnaar Prix Italia 2012), David Menaker (oud-The New Yorker, oud-hoofdredacteur Random House) en Suzanna Jansen (‘Het Pauperparadijs’). En een keur aan praktische workshops en masterclasses. Aanmelden kan hier.

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk