Nieuws

Verhalende journalistiek: kaartverkoop gestart

De Stichting Verhalende Journalistiek is gestart met de kaartverkoop voor het congres ‘Het fileermes: succesvolle projecten van verhalende journalistiek ontleed’, op 16 mei in Amsterdam. Met ditmaal sprekers als Amy O’Leary (The New York Times), Sonia Nazario (Pulitzer prijs winnende journalist van de LA Times), Laurence Grissell (radio producer voor de BBC, winnaar Prix Italia 2012), David Menaker (oud-The New Yorker, oud-hoofdredacteur Random House) en Suzanna Jansen (‘Het Pauperparadijs’). En een keur aan praktische workshops en masterclasses. Aanmelden kan hier.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk