Kenniscentrum, Nieuws

Laatste plekken cursus scrapen Paul Bradshaw

Er zijn nog een paar plekken bij de training Scrapen, gegeven door topjournalist Paul Bradshaw, op 2 april in Utrecht. Scrapen is een van de krachtigste manieren om aan informatie of data te komen. In de training gaan deelnemers op zoek naar data die niet gemakkelijk via zoekmachines naar boven komen of die organisaties liever niet geven. Maar deelnemers kijken vooral naar verschillende manieren om data in een spreadsheet te krijgen. Je krijgt inzicht in de basisprincipes van het scrapen en de technieken die er zijn om problemen met scrapen op te lossen.

Paul Bradshaw is online journalist en blogger. Hij is verantwoordelijk voor de MA Online Journalism aan de Birmingham City University en verzorgt gastlessen aan de City University in London. Paul is oprichter en schrijver voor het Online Journalism Blog, een blog over online journalistiek, online nieuws, datajournalistiek en interactieve storytelling. Ook is hij mede-oprichter van Help me Investigate, een onderzoeksjournalistieke website. Paul Bradshaw is mede-auteur van het Online Journalism Handbook en schreef recentelijk het e-boekScraping for Journalists.
Meer informatie over de training vind je hier

 

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk