Kenniscentrum, Nieuws

Laatste plekken cursus scrapen Paul Bradshaw

Er zijn nog een paar plekken bij de training Scrapen, gegeven door topjournalist Paul Bradshaw, op 2 april in Utrecht. Scrapen is een van de krachtigste manieren om aan informatie of data te komen. In de training gaan deelnemers op zoek naar data die niet gemakkelijk via zoekmachines naar boven komen of die organisaties liever niet geven. Maar deelnemers kijken vooral naar verschillende manieren om data in een spreadsheet te krijgen. Je krijgt inzicht in de basisprincipes van het scrapen en de technieken die er zijn om problemen met scrapen op te lossen.

Paul Bradshaw is online journalist en blogger. Hij is verantwoordelijk voor de MA Online Journalism aan de Birmingham City University en verzorgt gastlessen aan de City University in London. Paul is oprichter en schrijver voor het Online Journalism Blog, een blog over online journalistiek, online nieuws, datajournalistiek en interactieve storytelling. Ook is hij mede-oprichter van Help me Investigate, een onderzoeksjournalistieke website. Paul Bradshaw is mede-auteur van het Online Journalism Handbook en schreef recentelijk het e-boekScraping for Journalists.
Meer informatie over de training vind je hier

 

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk