Nieuws

Apache crowdfunding: al éénzevende binnen!

Het Belgische webmagazine Apache gaat crowdfunden om onderzoeksjournalistiek te kunnen blijven bedrijven. Na één week is al 27.000€ binnen. De website wil 200.000 euro ophalen bij het grote publiek. Het geld moet een redactieuitbreiding mogelijk maken. Zo kan er meer en betere onderzoeksjournalistiek worden gemaakt.

Wie investeert (vanaf 50 euro) wordt feitelijk mede-eigenaar van de coöperatieve vennootschap van Apache.be. Mede-eigenaren krijgen medezeggenschap over de website en een gratis abonnement. In de eerste week hebben zich al 270 aandeelhouders gemeld, die samen 27.000 euro, ofwel éénzevende van het beoogde bedrag hebben binnengebracht (al spreekt de eigen website nog van 250 aandeelhouders).

De nieuwe hoofdredacteur Karl van den Broeck (ex-De Morgen, ex-Knack) legt in een speciale video uit wat Apache wil bereiken.

Meer weten? Ga dan naar Apache voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk