Nieuws

Apache crowdfunding: al éénzevende binnen!

Het Belgische webmagazine Apache gaat crowdfunden om onderzoeksjournalistiek te kunnen blijven bedrijven. Na één week is al 27.000€ binnen. De website wil 200.000 euro ophalen bij het grote publiek. Het geld moet een redactieuitbreiding mogelijk maken. Zo kan er meer en betere onderzoeksjournalistiek worden gemaakt.

Wie investeert (vanaf 50 euro) wordt feitelijk mede-eigenaar van de coöperatieve vennootschap van Apache.be. Mede-eigenaren krijgen medezeggenschap over de website en een gratis abonnement. In de eerste week hebben zich al 270 aandeelhouders gemeld, die samen 27.000 euro, ofwel éénzevende van het beoogde bedrag hebben binnengebracht (al spreekt de eigen website nog van 250 aandeelhouders).

De nieuwe hoofdredacteur Karl van den Broeck (ex-De Morgen, ex-Knack) legt in een speciale video uit wat Apache wil bereiken.

Meer weten? Ga dan naar Apache voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk