Nieuws

Apache crowdfunding: al éénzevende binnen!

Het Belgische webmagazine Apache gaat crowdfunden om onderzoeksjournalistiek te kunnen blijven bedrijven. Na één week is al 27.000€ binnen. De website wil 200.000 euro ophalen bij het grote publiek. Het geld moet een redactieuitbreiding mogelijk maken. Zo kan er meer en betere onderzoeksjournalistiek worden gemaakt.

Wie investeert (vanaf 50 euro) wordt feitelijk mede-eigenaar van de coöperatieve vennootschap van Apache.be. Mede-eigenaren krijgen medezeggenschap over de website en een gratis abonnement. In de eerste week hebben zich al 270 aandeelhouders gemeld, die samen 27.000 euro, ofwel éénzevende van het beoogde bedrag hebben binnengebracht (al spreekt de eigen website nog van 250 aandeelhouders).

De nieuwe hoofdredacteur Karl van den Broeck (ex-De Morgen, ex-Knack) legt in een speciale video uit wat Apache wil bereiken.

Meer weten? Ga dan naar Apache voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk