Nieuws

Bové en Haeck opnieuw in de prijzen

bové en haeck
Bart Haeck (links) en Lars Bové

Lars Bové en Bart Haeck, journalisten bij De Tijd, hebben opnieuw een prijs gewonnen voor hun onderzoek naar geldstromen in de onderwereld. Kregen ze in 2012 al de Citibank Persprijs, nu hebben ze de allereerste persprijs van de Orde van Vlaamse Balies, de beroepsorganisatie van Vlaamse advocaten, in de wacht gesleept. De andere genomineerden waren Nikolas Vanhecke (De Standaard) en Caroline van den Berghe & Dirk Leestmans (VRT Panorama).

Bové en Haeck waren ook present op de VVOJ Conferentie in Zwolle, afgelopen november, waar ze samen met twee collega’s van het Financieele Dagblad vertelden over hun Vlaams-Nederlandse samenwerking. Een verslag van die sessie vind je hier, mits je ingelogd bent.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk