Nieuws

Bové en Haeck opnieuw in de prijzen

bové en haeck
Bart Haeck (links) en Lars Bové

Lars Bové en Bart Haeck, journalisten bij De Tijd, hebben opnieuw een prijs gewonnen voor hun onderzoek naar geldstromen in de onderwereld. Kregen ze in 2012 al de Citibank Persprijs, nu hebben ze de allereerste persprijs van de Orde van Vlaamse Balies, de beroepsorganisatie van Vlaamse advocaten, in de wacht gesleept. De andere genomineerden waren Nikolas Vanhecke (De Standaard) en Caroline van den Berghe & Dirk Leestmans (VRT Panorama).

Bové en Haeck waren ook present op de VVOJ Conferentie in Zwolle, afgelopen november, waar ze samen met twee collega’s van het Financieele Dagblad vertelden over hun Vlaams-Nederlandse samenwerking. Een verslag van die sessie vind je hier, mits je ingelogd bent.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk