Nieuws

Bové en Haeck opnieuw in de prijzen

bové en haeck
Bart Haeck (links) en Lars Bové

Lars Bové en Bart Haeck, journalisten bij De Tijd, hebben opnieuw een prijs gewonnen voor hun onderzoek naar geldstromen in de onderwereld. Kregen ze in 2012 al de Citibank Persprijs, nu hebben ze de allereerste persprijs van de Orde van Vlaamse Balies, de beroepsorganisatie van Vlaamse advocaten, in de wacht gesleept. De andere genomineerden waren Nikolas Vanhecke (De Standaard) en Caroline van den Berghe & Dirk Leestmans (VRT Panorama).

Bové en Haeck waren ook present op de VVOJ Conferentie in Zwolle, afgelopen november, waar ze samen met twee collega’s van het Financieele Dagblad vertelden over hun Vlaams-Nederlandse samenwerking. Een verslag van die sessie vind je hier, mits je ingelogd bent.

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk