Nieuws

Bové en Haeck opnieuw in de prijzen

bové en haeck
Bart Haeck (links) en Lars Bové

Lars Bové en Bart Haeck, journalisten bij De Tijd, hebben opnieuw een prijs gewonnen voor hun onderzoek naar geldstromen in de onderwereld. Kregen ze in 2012 al de Citibank Persprijs, nu hebben ze de allereerste persprijs van de Orde van Vlaamse Balies, de beroepsorganisatie van Vlaamse advocaten, in de wacht gesleept. De andere genomineerden waren Nikolas Vanhecke (De Standaard) en Caroline van den Berghe & Dirk Leestmans (VRT Panorama).

Bové en Haeck waren ook present op de VVOJ Conferentie in Zwolle, afgelopen november, waar ze samen met twee collega’s van het Financieele Dagblad vertelden over hun Vlaams-Nederlandse samenwerking. Een verslag van die sessie vind je hier, mits je ingelogd bent.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk