Nieuws

De kracht van crowdfunding

gijnNajaar 2013 deed het Global Investigative Journalism Network een oproep om mee te doen aan een internationaal crondfunding-avontuur. Doel was veelbelovende journalisten uit ontwikkelingsgebieden de kans te geven naar de Global Conference 2013 te komen. Er kwam genoeg geld binnen om reporters uit Birma, Nigeria, Pakistan en Peru in oktober 2013 naar Rio de Janeiro te halen. Zo doneerden in Nederland onder meer de deelnemers aan een speciale zoekklas van Eric Hennekam en Henk van Ess in totaal honderden euro’s.

Het GIJN heeft de campagne geëvalueerd en deelt de bevindingen met geïnteresseerde collega’s: GIJN Crowdfunding Report. Als dank voor het geschonken vertrouwen, en om te laten zien dat crowdfunding werkt.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk