Nieuws

De kracht van crowdfunding

gijnNajaar 2013 deed het Global Investigative Journalism Network een oproep om mee te doen aan een internationaal crondfunding-avontuur. Doel was veelbelovende journalisten uit ontwikkelingsgebieden de kans te geven naar de Global Conference 2013 te komen. Er kwam genoeg geld binnen om reporters uit Birma, Nigeria, Pakistan en Peru in oktober 2013 naar Rio de Janeiro te halen. Zo doneerden in Nederland onder meer de deelnemers aan een speciale zoekklas van Eric Hennekam en Henk van Ess in totaal honderden euro’s.

Het GIJN heeft de campagne geëvalueerd en deelt de bevindingen met geïnteresseerde collega’s: GIJN Crowdfunding Report. Als dank voor het geschonken vertrouwen, en om te laten zien dat crowdfunding werkt.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk