Nieuws

De kracht van crowdfunding

gijnNajaar 2013 deed het Global Investigative Journalism Network een oproep om mee te doen aan een internationaal crondfunding-avontuur. Doel was veelbelovende journalisten uit ontwikkelingsgebieden de kans te geven naar de Global Conference 2013 te komen. Er kwam genoeg geld binnen om reporters uit Birma, Nigeria, Pakistan en Peru in oktober 2013 naar Rio de Janeiro te halen. Zo doneerden in Nederland onder meer de deelnemers aan een speciale zoekklas van Eric Hennekam en Henk van Ess in totaal honderden euro’s.

Het GIJN heeft de campagne geëvalueerd en deelt de bevindingen met geïnteresseerde collega’s: GIJN Crowdfunding Report. Als dank voor het geschonken vertrouwen, en om te laten zien dat crowdfunding werkt.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk