Nieuws

Nieuwe masterclass Groene

magnifying glass on white backgroundDe Groene Amsterdammer start op 1 maart weer een masterclass Onderzoeksjournalistiek, onder leiding van Marcel Metze. Aanmelden kan tot en met 1 februari. De masterclass geeft jonge journalisten de kans vijf maanden aan een onderzoeksproject te werken, mét publicatiegarantie! Dat dit tot resultaat kan leiden bewees de masterclass-groep van 2013, zij werden genomineerd voor de Aanmoedigingsprijs van De Loep.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk