Nieuws

VVOJ trainingsdag regionaal onderzoek 2014

Trainingsdag regioDe VVOJ organiseert een nieuwe trainingsdag regionaal onderzoek in de journalistiek. Op 12 april vindt de vierde conferentie voor regionale journalisten plaats aan de Hogeschool Utrecht. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Schrijf je dus op tijd in. Vanaf januari zal het volledige programma van de trainingsdag te lezen zijn op de VVOJ website. Meer informatie over de conferentie lees je in de agenda en op de pagina van de werkgroep regionaal onderzoek. Lees daar ook de verslagen en handouts van vorige trainingsdagen en andere VVOJ-bijeenkomsten waar regionaal onderzoek aan de orde kwam.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk