Conferentie

VVOJ2013: sport en geld, de grote verhalen van het komend jaar

Titel: sport en geld, de grote verhalen van het komend jaar
Datum: zaterdag 16 november 2013.
Tijd: 14:00 – 15:15 uur.
Spreker: Ruud Koning.
Moderator: Nico Haasbroek.
Aantal deelnemers: 1.

door Ivar Bonder

De workshop van Ruud Koning verliep anders dan de meeste overige sessies. Hoogleraar aan de rijksuniversiteit Groningen, Ruud Koning had enkele onderwerpen voorbereid over sport samen met geld, te weten:
– ‘Wie verdient er aan het WK?’
– ‘Herschikking deelnemers aan het WK.’

Als antwoord op de eerste vraag, ‘wie verdient er aan het WK?’ valt te concluderen dat de FIFA en de spelermakelaars fors verdienen aan een dergelijk evenement. Vraag die daarbij gesteld kan worden, is waarom de zaakwaarnemers en de spelerwaarnemers zoveel verdienen.

Mede door de lage opkomst (1 persoon) is deze workshop grotendeels veranderd in een informeel driegesprek tussen de moderator Nico Haasbroek, Ruud Konings en de geïnteresseerde journalist. Hierin zijn meningen van de drie mannen gedeeld met elkaar over de sport en de financiële kant van die sportwereld.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk