Conferentie

VVOJ2013: sport en geld, de grote verhalen van het komend jaar

Titel: sport en geld, de grote verhalen van het komend jaar
Datum: zaterdag 16 november 2013.
Tijd: 14:00 – 15:15 uur.
Spreker: Ruud Koning.
Moderator: Nico Haasbroek.
Aantal deelnemers: 1.

door Ivar Bonder

De workshop van Ruud Koning verliep anders dan de meeste overige sessies. Hoogleraar aan de rijksuniversiteit Groningen, Ruud Koning had enkele onderwerpen voorbereid over sport samen met geld, te weten:
– ‘Wie verdient er aan het WK?’
– ‘Herschikking deelnemers aan het WK.’

Als antwoord op de eerste vraag, ‘wie verdient er aan het WK?’ valt te concluderen dat de FIFA en de spelermakelaars fors verdienen aan een dergelijk evenement. Vraag die daarbij gesteld kan worden, is waarom de zaakwaarnemers en de spelerwaarnemers zoveel verdienen.

Mede door de lage opkomst (1 persoon) is deze workshop grotendeels veranderd in een informeel driegesprek tussen de moderator Nico Haasbroek, Ruud Konings en de geïnteresseerde journalist. Hierin zijn meningen van de drie mannen gedeeld met elkaar over de sport en de financiële kant van die sportwereld.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

conferentie-1x

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk