Nieuws

VVOJ Conferentie 2013 Live #VVOJ13

Honderden journalisten verzamelen zich vandaag en morgen in Zwolle voor de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek. Het programma (pdf) staat boordevol workshops, wat hier en daar al tot keuzestress leidde. Na de opening door VVOJ-directeur Margo Smit om tien uur houdt ICIJ-directeur Gerard Ryle een keynote  over internationale samenwerking, gevolgd door Alan Pearce. Vanaf twee uur zijn er workshops. Vrijdagavond, tijdens het diner, worden de winnaars van De Loep bekend gemaakt. Traditiegetrouw wordt vrijdag het Jaarboek gepresenteerd, dit jaar verschijnt een deel ervan ook als app. Via Twitter is de conferentie te volgen: #VVOJ13. Naast de VVOJ zelf twitteren ook studenten van CampusJournaal over de conferentie.

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk