Nieuws

VVOJ Conferentie 2013 Live #VVOJ13

Honderden journalisten verzamelen zich vandaag en morgen in Zwolle voor de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek. Het programma (pdf) staat boordevol workshops, wat hier en daar al tot keuzestress leidde. Na de opening door VVOJ-directeur Margo Smit om tien uur houdt ICIJ-directeur Gerard Ryle een keynote  over internationale samenwerking, gevolgd door Alan Pearce. Vanaf twee uur zijn er workshops. Vrijdagavond, tijdens het diner, worden de winnaars van De Loep bekend gemaakt. Traditiegetrouw wordt vrijdag het Jaarboek gepresenteerd, dit jaar verschijnt een deel ervan ook als app. Via Twitter is de conferentie te volgen: #VVOJ13. Naast de VVOJ zelf twitteren ook studenten van CampusJournaal over de conferentie.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk