Nieuws

Foto-impressie #VVOJ13

IMG_1395Een foto-impressie van de vrijdagochtend en -middagsessies op de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek VVOJ13 in Zwolle. Deze foto’s zijn gemaakt door Marlyne Bisschop en Cornee Coumou.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk