Nieuws

Genomineerde De Loep gedagvaard om artikel

justitieSanne Terlingen, genomineerd voor de Aanmoedigingsprijs voor De Loep 2013, is gedagvaard door Arthur Paes, de hoofdpersoon uit haar artikel Paradijs voor Pedo’s dat in 2012 in OneWorld verscheen. In het artikel vertelt Terlingen hoe Nederlanders en andere westerlingen zich schuldig maken aan sekstoerisme in Ghana, ‘het nieuwe Thailand’.

In een recent vervolgartikel meldde zij hoe Paes haar en haar bronnen nog altijd in diskrediet probeert te brengen.
In het kort geding, dat op 4 december dient, eist Paes onder meer rectificatie, een verbod op toekomstige publicaties en een schadevergoeding van 100.000.- euro. Terlingen wil inhoudelijk niet op de aanklacht ingaan, maar ziet de procedure ‘met vertrouwen tegemoet’.
De VVOJ reikt de De Loep, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistieke producties, op 15 november uit. Dat gebeurt
traditiegetrouw tijdens het diner op de jaarlijkse conferentie van de vereniging, die dit jaar in Zwolle plaatsvindt.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk