Nieuws

Genomineerde De Loep gedagvaard om artikel

justitieSanne Terlingen, genomineerd voor de Aanmoedigingsprijs voor De Loep 2013, is gedagvaard door Arthur Paes, de hoofdpersoon uit haar artikel Paradijs voor Pedo’s dat in 2012 in OneWorld verscheen. In het artikel vertelt Terlingen hoe Nederlanders en andere westerlingen zich schuldig maken aan sekstoerisme in Ghana, ‘het nieuwe Thailand’.

In een recent vervolgartikel meldde zij hoe Paes haar en haar bronnen nog altijd in diskrediet probeert te brengen.
In het kort geding, dat op 4 december dient, eist Paes onder meer rectificatie, een verbod op toekomstige publicaties en een schadevergoeding van 100.000.- euro. Terlingen wil inhoudelijk niet op de aanklacht ingaan, maar ziet de procedure ‘met vertrouwen tegemoet’.
De VVOJ reikt de De Loep, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistieke producties, op 15 november uit. Dat gebeurt
traditiegetrouw tijdens het diner op de jaarlijkse conferentie van de vereniging, die dit jaar in Zwolle plaatsvindt.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk