Nieuws

Genomineerde De Loep gedagvaard om artikel

justitieSanne Terlingen, genomineerd voor de Aanmoedigingsprijs voor De Loep 2013, is gedagvaard door Arthur Paes, de hoofdpersoon uit haar artikel Paradijs voor Pedo’s dat in 2012 in OneWorld verscheen. In het artikel vertelt Terlingen hoe Nederlanders en andere westerlingen zich schuldig maken aan sekstoerisme in Ghana, ‘het nieuwe Thailand’.

In een recent vervolgartikel meldde zij hoe Paes haar en haar bronnen nog altijd in diskrediet probeert te brengen.
In het kort geding, dat op 4 december dient, eist Paes onder meer rectificatie, een verbod op toekomstige publicaties en een schadevergoeding van 100.000.- euro. Terlingen wil inhoudelijk niet op de aanklacht ingaan, maar ziet de procedure ‘met vertrouwen tegemoet’.
De VVOJ reikt de De Loep, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistieke producties, op 15 november uit. Dat gebeurt
traditiegetrouw tijdens het diner op de jaarlijkse conferentie van de vereniging, die dit jaar in Zwolle plaatsvindt.

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk