Conferentie, Jaarboek

VVOJ Jaarboek 2013 App met Loep-nominaties ziet het licht

app_android_sams1Om 17.02 uur op dinsdag 12 november 2013 kwam hij ter wereld: de allereerste VVOJ Jaarboek 2013 App,  in de Google Play-store voor Android-apps. Alle nominaties voor De Loep 2013 zijn erin opgenomen, inclusief de exclusieve making-of verhalen van de makers. Een uniek kijkje achter de schermen waarin onderzoeksjournalisten vertellen hoe hun verhalen en uitzendingen tot stand kwamen. De gratis app (Android & iPhone) is gemaakt door Henk van Ess met Appmachine. De productie van de app zelf wordt binnenkort uit de doeken gedaan op het VVOJ Medialab. De making of-bijdragen zijn samengesteld door de redactie van het VVOJ Jaarboek, een bundeling van de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen van het afgelopen jaar. Het Jaarboek 2013 is op  vrijdag 15 november tijdens de VVOJ Conferentie in Zwolle gepresenteerd. Het is de eerste keer dat een deel ervan in de vorm van een app verschijnt. Ook de iOS-versie is beschikbaar

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk