Nieuws

European Press Prize deadline

logoJournalisten kunnen tot 29 november werk insturen voor de European Press Prize. De prijs, ingesteld in 2011, is bedoeld voor oorspronkelijk werk gemaakt door journalisten die staatsburger zijn van één van de 47 lidstaten van de Raad van Europa. Het thema van de journalistieke productie is geheel vrij. Er worden in totaal vijf prijzen uitgereikt, waarvan er één exclusief is bedoeld voor onderzoeksjournalistiek.

De European Press Prize Foundation is ingesteld om het belang van onafhankelijke journalistiek te benadrukken. Er zijn prijzen te winnen in vijf categorieën; winnaars kunnen rekenen op een bedrag van 10.000 euro. Inzenden kan tot 29 november, 23:59 uur.

Meer informatie vind je hier.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk