Nieuws

“Data- en regiojournalistiek vormen een goede combinatie”

Datajournalistiek en regionale journalistiek zijn een goede combinatie, zegt data-expert Heinze Havinga. Hij werkte voor de Twentsche Courant Tubantia mee aan een project waarbij data van de Stadsbank Oost-Nederland leidde tot een aantal verhalen over schulden in Twente en de Achterhoek. Datajournalistiek geeft de mogelijkheid in en uit te zoomen, en om het nieuws nog verder te regionaliseren. “Op het moment dat je een landelijk kaartje ziet, het eerste waar je naar kijkt is je buurman, of je eigen gemeente. Daarom denk ik dat datajournalistiek en de regionale schaal een heel erg nuttige combinatie is.” Tegelijkertijd waakte de redactie ervoor dat er geen data tot personen herleidbaar kon zijn. Bekijk het video-interview met Havinga op VVOJ Medialab (Foto: Twentsche Courant)

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk