Nieuws

“Data- en regiojournalistiek vormen een goede combinatie”

Datajournalistiek en regionale journalistiek zijn een goede combinatie, zegt data-expert Heinze Havinga. Hij werkte voor de Twentsche Courant Tubantia mee aan een project waarbij data van de Stadsbank Oost-Nederland leidde tot een aantal verhalen over schulden in Twente en de Achterhoek. Datajournalistiek geeft de mogelijkheid in en uit te zoomen, en om het nieuws nog verder te regionaliseren. “Op het moment dat je een landelijk kaartje ziet, het eerste waar je naar kijkt is je buurman, of je eigen gemeente. Daarom denk ik dat datajournalistiek en de regionale schaal een heel erg nuttige combinatie is.” Tegelijkertijd waakte de redactie ervoor dat er geen data tot personen herleidbaar kon zijn. Bekijk het video-interview met Havinga op VVOJ Medialab (Foto: Twentsche Courant)

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk