Conferentie, Nieuws

Uitnodiging Legebeke Legaat 2013

spionageWat betekenen de onthullingen van Edward Snowden voor de onderzoeksjournalistiek? Wat doen onderzoeksjournalisten om zich te beveiligen tegen spiedende diensten? Deze en andere vragen staat centraal tijdens het Legebeke Legaat 2013: Onderzoeksjournalistiek in tijden van lekken, spiedende diensten en Snowden.

Het Legebeke Legaat werd opgericht ter nagedachtenis aan de in 2008 plotseling overleden onderzoeksjournalist Gerard Legebeke (Argos). Zoals gebruikelijk wordt het seminar geintegreerd in de jaarlijkse VVOJ conferentie, die komende november in Zwolle plaatsvindt.

Het seminar begint met een video-interview dat VVOJ directeur Margo Smit onlangs in Rio de Janeiro had met Glenn Greenwald, de journalist van ‘The Guardian’ waarmee Snowden contact zocht om zijn onthullingen over de NSA wereldkundig te maken.

Vervolgens volgt een discussie we onder leiding van Chris Kijne met onder andere:
– Corine de Vries (adjunct-hoofdredacteur De Volkskrant en bestuurslid van Publeaks)
– Heleen de Waal (verdacht van lekken AIVD)
– Bart Jacobs (hoogleraar computerbeveiliging Radboud Universiteit Nijmegen en lid van de Cyber Security Raad)
– Bert van Delden (voorzitter van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten)

De toegang is gratis, aanmelden gaat via D.Bangma@vpro.nl. Voor meer informatie en aanmelding kun je in de VVOJ Agenda kijken of op de Conferentie-pagina.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk