Nieuws

VVOJ onderzoekt zichzelf

VergrootglasOm ook in de toekomst een stabiele vereniging te blijven heeft de VVOJ tussen nu en eind januari 2014 twee onderzoekers over de vloer. Geert van Asbeck en Hans Wolters (SDO) nemen de prioriteiten, de strategie, de plannen en nieuwe financieringsmogelijkheden van en voor de VVOJ onder de loep, mede op verzoek van premium donor Adessium Foundation. Van Asbeck en Wolters zullen ook de VVOJ-leden in de komende weken bij hun onderzoek betrekken, met een korte enquête en gesprekken op de VVOJ-conferentie in Zwolle. Vragen? Mail het bestuur!

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk