Cafe, Nieuws

Ondanks zuidwesterstorm sfeervol VVOJ Café over medialogica

medialogica_vaatstraOok het VVOJ Café over medialogica, gisteravond in het NRC Restaurant-café aan het Amsterdamse Rokin, ontsnapte niet aan de gevolgen van de zuidwesterstorm. Omdat de hoofdstad niet met de trein bereikbaar was, moest een deel van de belangstellenden afhaken. Het werd daardoor een kleinere, maar niet minder sfeervolle bijeenkomst met sprekers Marc Josten, Jo Bardoel en Sjoerd de Jong. Deze week verschijnt een verslag op de VVOJ-site. Het volgende VVOJ Café staat gepland voor maandagavond 16 december en gaat over klokkenluiderssite Publeaks. Nadere info volgt nog.

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk