Cafe, Nieuws

Ondanks zuidwesterstorm sfeervol VVOJ Café over medialogica

medialogica_vaatstraOok het VVOJ Café over medialogica, gisteravond in het NRC Restaurant-café aan het Amsterdamse Rokin, ontsnapte niet aan de gevolgen van de zuidwesterstorm. Omdat de hoofdstad niet met de trein bereikbaar was, moest een deel van de belangstellenden afhaken. Het werd daardoor een kleinere, maar niet minder sfeervolle bijeenkomst met sprekers Marc Josten, Jo Bardoel en Sjoerd de Jong. Deze week verschijnt een verslag op de VVOJ-site. Het volgende VVOJ Café staat gepland voor maandagavond 16 december en gaat over klokkenluiderssite Publeaks. Nadere info volgt nog.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk