Nieuws

Ontsnappen aan medialogica: wat leren we van journalistieke missers?

medialogica_vaatstraOntsnappen aan medialogica. Zo noemde de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling in 2006 haar rapport over de beeldvorming rond tbs. De media-aandacht voor incidenten groeide, maar het feitelijke aantal incidenten niet. Aanstaande maandag maandag 28 oktober gaat het VVOJ Café over medialogica: hoe door de regels van de media een schijnwerkelijkheid ontstaat.  En niet altijd per ongeluk. “Verschillen tussen beeld en werkelijkheid worden door media soms zeer welbewust gecreëerd”, zei Marc Josten, hoofdredacteur van HUMAN en programmamaker van Medialogica, vorig jaar in een hoorcollege (audio). Josten is een van de sprekers tijdens het Café, naast NRC-ombudsman Sjoerd de Jong en hoogleraar Jo Bardoel. Als case wordt de zaak-Vaatstra uitgelicht, één van de Medialogica-afleveringen. Alle info en aanmelden voor het VVOJ Café.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk