Nieuws

Ontsnappen aan medialogica: wat leren we van journalistieke missers?

medialogica_vaatstraOntsnappen aan medialogica. Zo noemde de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling in 2006 haar rapport over de beeldvorming rond tbs. De media-aandacht voor incidenten groeide, maar het feitelijke aantal incidenten niet. Aanstaande maandag maandag 28 oktober gaat het VVOJ Café over medialogica: hoe door de regels van de media een schijnwerkelijkheid ontstaat.  En niet altijd per ongeluk. “Verschillen tussen beeld en werkelijkheid worden door media soms zeer welbewust gecreëerd”, zei Marc Josten, hoofdredacteur van HUMAN en programmamaker van Medialogica, vorig jaar in een hoorcollege (audio). Josten is een van de sprekers tijdens het Café, naast NRC-ombudsman Sjoerd de Jong en hoogleraar Jo Bardoel. Als case wordt de zaak-Vaatstra uitgelicht, één van de Medialogica-afleveringen. Alle info en aanmelden voor het VVOJ Café.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk