Nieuws

Verslag #zoekdag: 120 journalisten op zoek naar het verborgen web

“Wat gebeurt er als je 160 journalisten bij elkaar zet en ze aanmoedigt vooral te twitteren over wat ze meemaken? Binnen een paar uur was de hashtag #zoekdag trending topic”, schrijft  Eva Bosgraaf op Persinnovatie in een verslag van het expertcollege zoeken voor beroepsjournalisten. Lees hier het hele verslag en bekijk hier de videostream van het eerste deel van de zoekdag terug.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk