Nieuws

Livestream van college zoeken voor journalisten

Zaterdag 19 oktober was het zover: een hele dag volgepakt met zoektips en -trucs door archiefspitter Eric Hennekam en webkenner Henk van Ess, speciaal voor beroepsjournalisten. In de pauze gaf Martijn Kleppe een sneak-preview van @AXES_EU (op de VVOJ Conferentie in Zwolle volgende maand geeft hij er een workshop over: Zoeken naar beeld). Wie er zaterdag niet bij kon zijn, kon het zoekcollege deels volgens via een live stream. En wie indrukken, reacties en tips terug wil lezen, krijgt al een aardig beeld dankzij alle tweets met de hashtag #zoekdag.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk