Nieuws

VVOJ op Vlaamse boekenbeurs

Boekenbeurs2013_affiche_A2.inddKunnen journalisten ook kritisch naar zichzelf kijken? Die vraag staat centraal op vier debatten tijdens de Antwerpse boekenbeurs. Vier topjournalisten zullen de kwestie toelichten. De VVOJ is medeorganisator van het evenement, dat op 6 november plaatsvindt in de Antwerpse expo. Meer informatie over de sprekers en thema’s vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk