Cafe, Nieuws

VVOJ Café 28-10: Medialogica, wat kunnen we leren van onze missers?

medialogica_vaatstraJournalisten leggen graag anderen onder de loep, maar hoe kritisch zijn ‘we’ op ons eigen functioneren? In een serie onthullende reconstructies over veelbesproken kwesties hielden onderzoeksjournalisten van HUMAN en VPRO de media-berichtgeving tegen het licht. De serie ‘Medialogica’, waarvan een aflevering is genomineerd voor De Loep 2013, toont hoe media, politiek en belangenclubs een schijnwerkelijkheid creëren. Alle reden voor introspectie in het VVOJ Café op 28 oktober, onder meer aan de hand van de zaak Marianne Vaatstra. De belangrijke vraag: wat kunnen we leren van onze eigen missers? Met Marc Josten (hoofdredacteur HUMAN en programmamaker Medialogica), Sjoerd de Jong (ombudsman NRC Handelsblad) en Jo Bardoel (hoogleraar communicatiewetenschap Radboud Universiteit Nijmegen). Aanmelden verplicht, alle info op de Café-pagina

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk