Cafe, Nieuws

VVOJ Café 28-10: Medialogica, wat kunnen we leren van onze missers?

medialogica_vaatstraJournalisten leggen graag anderen onder de loep, maar hoe kritisch zijn ‘we’ op ons eigen functioneren? In een serie onthullende reconstructies over veelbesproken kwesties hielden onderzoeksjournalisten van HUMAN en VPRO de media-berichtgeving tegen het licht. De serie ‘Medialogica’, waarvan een aflevering is genomineerd voor De Loep 2013, toont hoe media, politiek en belangenclubs een schijnwerkelijkheid creëren. Alle reden voor introspectie in het VVOJ Café op 28 oktober, onder meer aan de hand van de zaak Marianne Vaatstra. De belangrijke vraag: wat kunnen we leren van onze eigen missers? Met Marc Josten (hoofdredacteur HUMAN en programmamaker Medialogica), Sjoerd de Jong (ombudsman NRC Handelsblad) en Jo Bardoel (hoogleraar communicatiewetenschap Radboud Universiteit Nijmegen). Aanmelden verplicht, alle info op de Café-pagina

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk