Cafe, Nieuws

VVOJ Café 28-10: Medialogica, wat kunnen we leren van onze missers?

medialogica_vaatstraJournalisten leggen graag anderen onder de loep, maar hoe kritisch zijn ‘we’ op ons eigen functioneren? In een serie onthullende reconstructies over veelbesproken kwesties hielden onderzoeksjournalisten van HUMAN en VPRO de media-berichtgeving tegen het licht. De serie ‘Medialogica’, waarvan een aflevering is genomineerd voor De Loep 2013, toont hoe media, politiek en belangenclubs een schijnwerkelijkheid creëren. Alle reden voor introspectie in het VVOJ Café op 28 oktober, onder meer aan de hand van de zaak Marianne Vaatstra. De belangrijke vraag: wat kunnen we leren van onze eigen missers? Met Marc Josten (hoofdredacteur HUMAN en programmamaker Medialogica), Sjoerd de Jong (ombudsman NRC Handelsblad) en Jo Bardoel (hoogleraar communicatiewetenschap Radboud Universiteit Nijmegen). Aanmelden verplicht, alle info op de Café-pagina

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk