Cafe, Nieuws, VVOJ Activiteiten

Regio-journalistiek: vriendjes worden met de cafébaas

mediacafe14Regionale media mogen het zwaar hebben, goede regionale journalistiek zal bekeken en gelezen blijven worden. Dat concludeerden Jan Bierhoff, Jana Wuyts en Robert Esselinckx, deelnemers aan het panel tijdens Mediacafé 14, op 3 oktober in Brussel. “Nieuws, en zeker regionaal nieuws, vind je op straat,” zei Jana Wuyts van Het Laatste Nieuws. “Als regiojournalist moet je zorgen dat je bevriend bent met minstens drie cafébazen uit je buurt.” Lees hier het hele verslag van de bijeenkomst die georganiseerd werd door Fonds Pascal Decroos, VVOJ en debatcafé DeBuren.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk