Cafe, Nieuws, VVOJ Activiteiten

Regio-journalistiek: vriendjes worden met de cafébaas

mediacafe14Regionale media mogen het zwaar hebben, goede regionale journalistiek zal bekeken en gelezen blijven worden. Dat concludeerden Jan Bierhoff, Jana Wuyts en Robert Esselinckx, deelnemers aan het panel tijdens Mediacafé 14, op 3 oktober in Brussel. “Nieuws, en zeker regionaal nieuws, vind je op straat,” zei Jana Wuyts van Het Laatste Nieuws. “Als regiojournalist moet je zorgen dat je bevriend bent met minstens drie cafébazen uit je buurt.” Lees hier het hele verslag van de bijeenkomst die georganiseerd werd door Fonds Pascal Decroos, VVOJ en debatcafé DeBuren.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk