Cafe, Nieuws, VVOJ Activiteiten

Regio-journalistiek: vriendjes worden met de cafébaas

mediacafe14Regionale media mogen het zwaar hebben, goede regionale journalistiek zal bekeken en gelezen blijven worden. Dat concludeerden Jan Bierhoff, Jana Wuyts en Robert Esselinckx, deelnemers aan het panel tijdens Mediacafé 14, op 3 oktober in Brussel. “Nieuws, en zeker regionaal nieuws, vind je op straat,” zei Jana Wuyts van Het Laatste Nieuws. “Als regiojournalist moet je zorgen dat je bevriend bent met minstens drie cafébazen uit je buurt.” Lees hier het hele verslag van de bijeenkomst die georganiseerd werd door Fonds Pascal Decroos, VVOJ en debatcafé DeBuren.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk