Kenniscentrum, Nieuws

Nieuw handboek Story Based Inquiry

Met het nieuw handboek ‘The story tells the facts’ zetten de makers van de succesvolle onderzoeksmethode Story Based Inquiry een volgende stap. Na alle research minstens zo belangrijk: hoe bouw je een goed verhaal? Het handboek (eenvoudig te verkrijgen, voor een mooie prijs dankzij steun van een foundation) doorloopt alle stappen van het proces: van het maken van scenes en structuren tot de promotie van het eindproduct. Schrijvers Luuk Sengers en Mark Lee Hunter zullen op het VVOJ-congres in Zwolle de techniek live demonstreren.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk