Kenniscentrum, Nieuws

Nieuw handboek Story Based Inquiry

Met het nieuw handboek ‘The story tells the facts’ zetten de makers van de succesvolle onderzoeksmethode Story Based Inquiry een volgende stap. Na alle research minstens zo belangrijk: hoe bouw je een goed verhaal? Het handboek (eenvoudig te verkrijgen, voor een mooie prijs dankzij steun van een foundation) doorloopt alle stappen van het proces: van het maken van scenes en structuren tot de promotie van het eindproduct. Schrijvers Luuk Sengers en Mark Lee Hunter zullen op het VVOJ-congres in Zwolle de techniek live demonstreren.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk