Nieuws

Duitse verkiezingen in beeld gebracht

Naast de christendemocratische CDU/CSU van Angela Merkel was er nog een winnaar bij de Bondsdag-verkiezingen vorige week: datavisualisatie. Duitse media leefden zich uit met data om stemmingen en ontwikkelingen grafisch in beeld te brengen. Redacties passen een waaier aan verschillende visualisatievormen toe om data tot leven te brengen en laten zien hoe je met een grote variatie aan invalshoeken naar een omvangrijke dataset kunt kijken. Lees het artikel op VVOJ Medialab

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk