Nieuws

Duitse verkiezingen in beeld gebracht

Naast de christendemocratische CDU/CSU van Angela Merkel was er nog een winnaar bij de Bondsdag-verkiezingen vorige week: datavisualisatie. Duitse media leefden zich uit met data om stemmingen en ontwikkelingen grafisch in beeld te brengen. Redacties passen een waaier aan verschillende visualisatievormen toe om data tot leven te brengen en laten zien hoe je met een grote variatie aan invalshoeken naar een omvangrijke dataset kunt kijken. Lees het artikel op VVOJ Medialab

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk