Nieuws

Nieuw: cursus datajournalistiek Media Academie Brussel

Vlaamse journalisten die zich willen bijscholen in datajournalistiek kunnen op 29 november terecht bij de Media Academie in Brussel. Die organiseert, samen met het Fonds Pascal Decroos en de VVOJ, een speciale cursus datajournalistiek. De Nederlandse journalist Jerry Vermanen, datajournalist bij Nu.nl, laat zien hoe je digitale informatie zoekt en vindt, maar ook analyseert, bewerkt en visualiseert. Deelname aan de cursus is gratis. Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt. Kijk ook hier voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk