Nieuws

Nieuw: cursus datajournalistiek Media Academie Brussel

Vlaamse journalisten die zich willen bijscholen in datajournalistiek kunnen op 29 november terecht bij de Media Academie in Brussel. Die organiseert, samen met het Fonds Pascal Decroos en de VVOJ, een speciale cursus datajournalistiek. De Nederlandse journalist Jerry Vermanen, datajournalist bij Nu.nl, laat zien hoe je digitale informatie zoekt en vindt, maar ook analyseert, bewerkt en visualiseert. Deelname aan de cursus is gratis. Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt. Kijk ook hier voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk