Nieuws

Scriptie: de aanval als verdediging tegen kritische berichtgeving

Een bedrijf zal er alles aan doen om de eigen reputatie te beschermen. ‘En als nodig zal het niet aarzelen de brenger van het slechte nieuws schade toe te brengen, of in ieder geval zijn reputatie’, aldus Teri van der Heijden in haar lezenswaardige UvA-masterscriptie ‘In de aanval: Effecten van crisiscommunicatie door bedrijven op berichtgeving‘. Hoe het bedrijf SNS de boodschapper NRC Handelsblad aanviel om de berichtgeving te pareren, en hoe de redactie verdeeld bleek over een tegenreactie. Lees ook wat NRC-ombudsman Sjoerd de Jong eerder schreef naar aanleiding van de scriptie. Oja, die NRC-berichtgeving is genomineerd voor De Loep 2013.

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk