Nieuws

Scriptie: de aanval als verdediging tegen kritische berichtgeving

Een bedrijf zal er alles aan doen om de eigen reputatie te beschermen. ‘En als nodig zal het niet aarzelen de brenger van het slechte nieuws schade toe te brengen, of in ieder geval zijn reputatie’, aldus Teri van der Heijden in haar lezenswaardige UvA-masterscriptie ‘In de aanval: Effecten van crisiscommunicatie door bedrijven op berichtgeving‘. Hoe het bedrijf SNS de boodschapper NRC Handelsblad aanviel om de berichtgeving te pareren, en hoe de redactie verdeeld bleek over een tegenreactie. Lees ook wat NRC-ombudsman Sjoerd de Jong eerder schreef naar aanleiding van de scriptie. Oja, die NRC-berichtgeving is genomineerd voor De Loep 2013.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk