Cafe, Nieuws, VVOJ Jongeren

VVOJ Jongerencafé 9 oktober: hoe financier ik mijn onderzoek?

Loop jij al tijden rond met een goed idee voor een onderzoeksverhaal? Maar heb je geen idee hoe je die maanden werk gefinancierd krijgt? Kom naar het allereerste, speciale VVOJ Jongerencafé op woensdagavond 9 oktober in Amsterdam voor tips van ervaren freelancers. Leer van de aanwezige fondsen hoe je zorgt dat jouw idee opvalt en aan welke voorwaarden je aanvraag moet voldoen. En schrijf ‘s avonds aan de bar meteen je eerste projectvoorstel. Met freelancers Franka Hummels en Roos Menkhorst, en met het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Geke van der Wal) en Persinnovatie. De presentatie is in handen van Jildou van Opzeeland. Aanmelden verplicht. Alle info op de Café-pagina.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk