Cafe, Nieuws, VVOJ Jongeren

VVOJ Jongerencafé 9 oktober: hoe financier ik mijn onderzoek?

Loop jij al tijden rond met een goed idee voor een onderzoeksverhaal? Maar heb je geen idee hoe je die maanden werk gefinancierd krijgt? Kom naar het allereerste, speciale VVOJ Jongerencafé op woensdagavond 9 oktober in Amsterdam voor tips van ervaren freelancers. Leer van de aanwezige fondsen hoe je zorgt dat jouw idee opvalt en aan welke voorwaarden je aanvraag moet voldoen. En schrijf ‘s avonds aan de bar meteen je eerste projectvoorstel. Met freelancers Franka Hummels en Roos Menkhorst, en met het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Geke van der Wal) en Persinnovatie. De presentatie is in handen van Jildou van Opzeeland. Aanmelden verplicht. Alle info op de Café-pagina.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk