Cafe, Nieuws

VVOJ Café 23-9: De geheimen van de voedingsindustrie

cafe_voedselDe voedingsindustrie laat zich niet graag in de keuken kijken. Gelukkig ligt de productie van voedsel de laatste tijd vaker onder een journalistiek vergrootglas. Zo berichtte Zembla dat er wordt gefraudeerd met het Beter Leven-keurmerk, waarbij duurzaam vlees wordt gemengd met vlees uit de bio-industrie. Marcel van Silfhout onderzocht in opdracht van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) vier maanden lang de voedselveiligheid in Nederland en de rol daarin van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Onderzoeksjournalisten onthullen in dit VVOJ Café op 23 september hoe je in een gesloten bolwerk het ware verhaal op tafel krijgt. Met Norbert Reintjens (Zembla), Marcia Nieuwenhuis (AD) & Marcel van SilfhoutInfo en aanmelden

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk