Cafe, Nieuws

VVOJ Café 23-9: De geheimen van de voedingsindustrie

cafe_voedselDe voedingsindustrie laat zich niet graag in de keuken kijken. Gelukkig ligt de productie van voedsel de laatste tijd vaker onder een journalistiek vergrootglas. Zo berichtte Zembla dat er wordt gefraudeerd met het Beter Leven-keurmerk, waarbij duurzaam vlees wordt gemengd met vlees uit de bio-industrie. Marcel van Silfhout onderzocht in opdracht van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) vier maanden lang de voedselveiligheid in Nederland en de rol daarin van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Onderzoeksjournalisten onthullen in dit VVOJ Café op 23 september hoe je in een gesloten bolwerk het ware verhaal op tafel krijgt. Met Norbert Reintjens (Zembla), Marcia Nieuwenhuis (AD) & Marcel van SilfhoutInfo en aanmelden

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk