Conferentie, Kenniscentrum, Nieuws

VVOJ Conferentie 2013: sneak preview

De eerste keynote spreker van de VVOJ Conferentie 2013 op 15 en 16 november op de Hogeschool Windesheim in Zwolle maakt zich bekend: Gerard Ryle, directeur van het International Consortium of Investigative Journalists in Washington, DC, komt spreken over de macht van het getal: wat internationale samenwerking bij journalistieke projecten kan losmaken.Hij doet dat aan de hand van het wereldwijd spraakmakende project Offshore Leaks ofwel ‘Secrets for Sale’, een coöperatie van 86 journalisten in 46 landen.

Inmiddels is ook bekend dat Jennifer LaFleur (ProPublica) een bootcamp datajournalistiek zal geven op het congres. Mark Lee Hunter komt de volgende stap in story based inquiry geven: The Story tells the Facts. En Journalismfund.eu’s Brigitte Alfter (winnares -met VVOJ-bestuurslid Ides Debruyne- van de Leipziger Preis für die Freiheid un Zukunft der Medien) wijst in haar bijdrage aan het congres op wat er allemaal aan en in Europa te onderzoeken is nu de Europese verkiezingen eraan komen. Ook voor regionale media een must, want Europese regels gelden overal, en Europees geld wordt veelal juist in de regio besteed!

Een eerste (zeer voorlopig) programma komt volgende week. Heb je nog niet ingeschreven voor de conferentie? Doe het nu!

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk