Conferentie, Kenniscentrum, Nieuws

VVOJ Conferentie 2013: sneak preview

De eerste keynote spreker van de VVOJ Conferentie 2013 op 15 en 16 november op de Hogeschool Windesheim in Zwolle maakt zich bekend: Gerard Ryle, directeur van het International Consortium of Investigative Journalists in Washington, DC, komt spreken over de macht van het getal: wat internationale samenwerking bij journalistieke projecten kan losmaken.Hij doet dat aan de hand van het wereldwijd spraakmakende project Offshore Leaks ofwel ‘Secrets for Sale’, een coöperatie van 86 journalisten in 46 landen.

Inmiddels is ook bekend dat Jennifer LaFleur (ProPublica) een bootcamp datajournalistiek zal geven op het congres. Mark Lee Hunter komt de volgende stap in story based inquiry geven: The Story tells the Facts. En Journalismfund.eu‘s Brigitte Alfter (winnares -met VVOJ-bestuurslid Ides Debruyne- van de Leipziger Preis für die Freiheid un Zukunft der Medien) wijst in haar bijdrage aan het congres op wat er allemaal aan en in Europa te onderzoeken is nu de Europese verkiezingen eraan komen. Ook voor regionale media een must, want Europese regels gelden overal, en Europees geld wordt veelal juist in de regio besteed!

Een eerste (zeer voorlopig) programma komt volgende week. Heb je nog niet ingeschreven voor de conferentie? Doe het nu!

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk