Nieuws

Gratis! Expertcollege zoeken voor journalisten

VergrootglasArchiefspitter Eric Hennekam en webkenner Henk van Ess verzorgen op zaterdag 19 oktober 2013 in Utrecht een gratis zoekcollege voor beroepsjournalisten werkzaam bij een krant, tijdschrift, radio, tv, nieuwswebsite of als freelancers (zzp) in Nederland en België. Vanaf tien uur behandelen ze een karrenvracht aan tips en trucs op het gebied van zoeken naar documenten (beeld, geluid, papier, digitaal), tooltjes, apps, foto’s, metadata, denken als een document, archiefvormers,  literatuuronderzoek, sociale media, archieven, gebruik je zintuigen, personen zoeken, enzovoort. Gewoon omdat ze zin hebben om hun kennis te delen. Aanmelden verplicht, zie Hennekams website UPDATE: De zoekexperts brengen met hun zoekcollege tegelijkertijd de Indiegogo-actie onder de aandacht. Iedereen kan met een vrijwillige bijdrage collega’s in ontwikkelingslanden ondersteunen (die in oktober dan naar de wereldconferentie GIJC13 in Brazilië kunnen om trainingen te volgen).

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk