Nieuws

Gratis! Expertcollege zoeken voor journalisten

VergrootglasArchiefspitter Eric Hennekam en webkenner Henk van Ess verzorgen op zaterdag 19 oktober 2013 in Utrecht een gratis zoekcollege voor beroepsjournalisten werkzaam bij een krant, tijdschrift, radio, tv, nieuwswebsite of als freelancers (zzp) in Nederland en België. Vanaf tien uur behandelen ze een karrenvracht aan tips en trucs op het gebied van zoeken naar documenten (beeld, geluid, papier, digitaal), tooltjes, apps, foto’s, metadata, denken als een document, archiefvormers,  literatuuronderzoek, sociale media, archieven, gebruik je zintuigen, personen zoeken, enzovoort. Gewoon omdat ze zin hebben om hun kennis te delen. Aanmelden verplicht, zie Hennekams website UPDATE: De zoekexperts brengen met hun zoekcollege tegelijkertijd de Indiegogo-actie onder de aandacht. Iedereen kan met een vrijwillige bijdrage collega’s in ontwikkelingslanden ondersteunen (die in oktober dan naar de wereldconferentie GIJC13 in Brazilië kunnen om trainingen te volgen).

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk