Nieuws

Nominaties De Loep bekend

foto

De nominaties voor De Loep 2013, de VVOJ-prijs voor onderzoeksjournalistiek, zijn bekend gemaakt door juryvoorzitter Ad van Liempt tijdens een bijeeenkomst in De Balie op 22 augustus 2013. De jury constateerde zich in een luxepositie te bevinden; met meer aanmeldingen dan ooit (109 stuks in totaal) en een over het algemeen hoge kwaliteit was het vaak moeilijk de nominaties te bepalen.

In de categorieën tekstuele en audiovisuele producties, en voor de aanmoedingsprijs, zijn steeds drie inzendingen genomineerd. In de categorie digitale producties, nieuw dit jaar, heeft de jury besloten geen Loep uit te reiken, maar wel twee stimuleringsprijzen. De winnaars worden bekend gemaakt op vrijdagavond 15 november, tijdens de VVOJ Conferentie in Zwolle. Het is dan de tiende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Alle informatie over de nominaties vind je hier.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk