Nieuws

Nominaties De Loep bekend

foto

De nominaties voor De Loep 2013, de VVOJ-prijs voor onderzoeksjournalistiek, zijn bekend gemaakt door juryvoorzitter Ad van Liempt tijdens een bijeeenkomst in De Balie op 22 augustus 2013. De jury constateerde zich in een luxepositie te bevinden; met meer aanmeldingen dan ooit (109 stuks in totaal) en een over het algemeen hoge kwaliteit was het vaak moeilijk de nominaties te bepalen.

In de categorieën tekstuele en audiovisuele producties, en voor de aanmoedingsprijs, zijn steeds drie inzendingen genomineerd. In de categorie digitale producties, nieuw dit jaar, heeft de jury besloten geen Loep uit te reiken, maar wel twee stimuleringsprijzen. De winnaars worden bekend gemaakt op vrijdagavond 15 november, tijdens de VVOJ Conferentie in Zwolle. Het is dan de tiende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Alle informatie over de nominaties vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk