Nieuws

Nominaties De Loep bekend

foto

De nominaties voor De Loep 2013, de VVOJ-prijs voor onderzoeksjournalistiek, zijn bekend gemaakt door juryvoorzitter Ad van Liempt tijdens een bijeeenkomst in De Balie op 22 augustus 2013. De jury constateerde zich in een luxepositie te bevinden; met meer aanmeldingen dan ooit (109 stuks in totaal) en een over het algemeen hoge kwaliteit was het vaak moeilijk de nominaties te bepalen.

In de categorieën tekstuele en audiovisuele producties, en voor de aanmoedingsprijs, zijn steeds drie inzendingen genomineerd. In de categorie digitale producties, nieuw dit jaar, heeft de jury besloten geen Loep uit te reiken, maar wel twee stimuleringsprijzen. De winnaars worden bekend gemaakt op vrijdagavond 15 november, tijdens de VVOJ Conferentie in Zwolle. Het is dan de tiende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Alle informatie over de nominaties vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk