Nieuws

Debat: De onderzoeksjournalist tegen het licht

nixoresIn de Amsterdamse Balie wordt op donderdag 22 augustus de onderzoeksjournalist tegen het licht gehouden. Een tweedelig programma biedt stof tot nadenken en voer voor discussie over de kernvragen: wat maakt een goede onderzoeksjournalist en welke innovaties kunnen onderzoeksjournalistiek van dienst zijn? De sprekers zijn Carsten Ellegaard Christensen, Morten Pihl, Marije Meerman, Margo Smit, Eric Smit (allen in het eerste deel van 16-18 uur), Raju Narisetti, Willem Schoonen, Marcel Metze en Rob Wijnberg (tweede deel van 20-22 uur). Alle informatie is hier te vinden.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk