Nieuws

Debat: De onderzoeksjournalist tegen het licht

nixoresIn de Amsterdamse Balie wordt op donderdag 22 augustus de onderzoeksjournalist tegen het licht gehouden. Een tweedelig programma biedt stof tot nadenken en voer voor discussie over de kernvragen: wat maakt een goede onderzoeksjournalist en welke innovaties kunnen onderzoeksjournalistiek van dienst zijn? De sprekers zijn Carsten Ellegaard Christensen, Morten Pihl, Marije Meerman, Margo Smit, Eric Smit (allen in het eerste deel van 16-18 uur), Raju Narisetti, Willem Schoonen, Marcel Metze en Rob Wijnberg (tweede deel van 20-22 uur). Alle informatie is hier te vinden.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk