Nieuws

Subsidie beschikbaar voor vernieuwende ideeën

geldDe zesde ronde van de Persinnovatieregeling is vandaag van start gegaan: vernieuwende ideeën in de journalistiek kunnen tot 9 september bij het Stimuleringsfonds voor de Pers worden ingediend. De beste en meest kansrijke ideeën worden voor de helft financieel gesteund tot een bedrag van een ton voor rechtspersonen en een halve ton voor natuurlijke personen. Het vernieuwende idee hoeft nog niet gelijk een uitgewerkt voorstel te zijn, dat komt in een later stadium. Indienen kan hier. De gesubsidieerde voorstellen uit de vijfde ronde vind je hier en een overzicht van alle eerder toegewezen aanvragen staat hier. Het Stimuleringsfonds voor de Pers was onlangs ook aanwezig bij het VVOJ Café over fondsen en financiering.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk