Nieuws

Oprichters Journalismfund.eu winnen mediaprijs

De oprichters van Journalismfund.eu, Brigitte Alfter en VVOJ-bestuurslid Ides Debruyne, hebben de Prize for the Freedom and Future of the Media in de wacht gesleept. Journalismfund steunt grensoverschrijdende journalistieke onderzoeken binnen Europa, waarbij journalisten uit verschillende landen samenwerken. Volgens de Leipziger Medienstiftung, verantwoordelijk voor de prijs, geven Alfter en Debruyne ‘onderzoeksjournalistiek een toekomst‘. Ook twee journalisten uit Duitsland en eentje uit India hebben de prijs gekregen.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk