Nieuws

Oprichters Journalismfund.eu winnen mediaprijs

De oprichters van Journalismfund.eu, Brigitte Alfter en VVOJ-bestuurslid Ides Debruyne, hebben de Prize for the Freedom and Future of the Media in de wacht gesleept. Journalismfund steunt grensoverschrijdende journalistieke onderzoeken binnen Europa, waarbij journalisten uit verschillende landen samenwerken. Volgens de Leipziger Medienstiftung, verantwoordelijk voor de prijs, geven Alfter en Debruyne ‘onderzoeksjournalistiek een toekomst‘. Ook twee journalisten uit Duitsland en eentje uit India hebben de prijs gekregen.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk