Nieuws

Journalistiek talent gezocht voor Marokko-reis

val-maroc-162x178Startende journalisten kunnen meedingen naar een speciale journalistenreis naar Marokko. De reis is een initiatief van Lokaalmondiaal. Iedereen die graag verhalen wil maken in Marokko, komt aanmerking. Het is een pilotreis van het Europese Beyond Your World-project. Uit zes verschillende Europese landen worden twee jonge talenten geselecteerd. De twaalf deelnemers reizen vervolgens gezamenlijk af naar Marokko. Aanmelden vóór 28 juni. Lees hier meer.

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk