Nieuws

Journalistiek talent gezocht voor Marokko-reis

val-maroc-162x178Startende journalisten kunnen meedingen naar een speciale journalistenreis naar Marokko. De reis is een initiatief van Lokaalmondiaal. Iedereen die graag verhalen wil maken in Marokko, komt aanmerking. Het is een pilotreis van het Europese Beyond Your World-project. Uit zes verschillende Europese landen worden twee jonge talenten geselecteerd. De twaalf deelnemers reizen vervolgens gezamenlijk af naar Marokko. Aanmelden vóór 28 juni. Lees hier meer.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk