Kenniscentrum, Nieuws

Data Journalism Awards 2013 uitgereikt

The Guardian, Quoi (twee keer voor één project), La Nación, Media Wales, BBC, WeDoData en Thomson Reuters zijn in de prijzen gevallen bij de Data Journalism Awards 2013. De winnaars werden afgelopen week bekend gemaakt tijdens de GEN News Summit in Parijs, de video van de prijsuitreiking is hier te bekijken. Uit meer dan driehonderd inzendingen waren ruim zeventig projecten genomineerd, waarvan The Guardian vijf keer en ProPublica en BBC allebei vier keer. UPDATE: Ook De Volkskrant was genomineerd, maar viel niet in de prijzen. Wel won de krant de hackathon die ook tijdens de GEN Summit werd gehouden. De opdracht was het vernieuwen van de eigen website en zorgen voor meer interactiviteit.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk