Nieuws

‘Impact van Offshore-onthullingen in Europa groter dan in VS’

Zo’n vijftig belangstellenden verzamelden zich dinsdagavond 11 juni op de redactie van Le Soir, in Brussel, voor een bijzondere bijeenkomst met directeur Gerard Ryle van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) over het wereldwijde journalistieke Offshore-onderzoek naar belastingvlucht. De impact van de verhalen was in de Verenigde Staten  kleiner dan in Europa, zo blijkt uit een verslag bij het Fonds Pascal Decroos, mede omdat in de meeste gevallen met belastingvlucht geen strafbare feiten zijn begaan. Ryle sprak verder ook over financiering en journalistieke vrijheid. Belangrijkste sponsor voor ICIJ is de Adessium Foundation.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk