Nieuws

‘Impact van Offshore-onthullingen in Europa groter dan in VS’

Zo’n vijftig belangstellenden verzamelden zich dinsdagavond 11 juni op de redactie van Le Soir, in Brussel, voor een bijzondere bijeenkomst met directeur Gerard Ryle van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) over het wereldwijde journalistieke Offshore-onderzoek naar belastingvlucht. De impact van de verhalen was in de Verenigde Staten  kleiner dan in Europa, zo blijkt uit een verslag bij het Fonds Pascal Decroos, mede omdat in de meeste gevallen met belastingvlucht geen strafbare feiten zijn begaan. Ryle sprak verder ook over financiering en journalistieke vrijheid. Belangrijkste sponsor voor ICIJ is de Adessium Foundation.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk