Kenniscentrum, Nieuws

Platform voor regionale datajournalistiek zoekt testers

Regionale data voor regionale media, daarin wil het datajournalistieke persbureau met de treffende naam LocalFocus gaan voorzien. De website van het Stimuleringsfonds voor de Pers besteedt vandaag aandacht aan de journalistieke startup, die een paar maanden terug een bedrag van 20 duizend euro in de wacht sleepte bij The Challenge: Reinventing Journalism. Mede-oprichter Jelle Kamsma (midden op de foto) vertelt dat lokale en regionale media veel meer hun voordeel kunnen doen met alle data die beschikbaar is. Aan LocalFocus zijn naast Kamsma ook Yordi Dam (links) en Erik Willems (rechts) verbonden. Voor de testfase van het dataplatform wordt hulp verwelkomd. Meer bij Persinnovatie. (Foto: Moniek Verstegen)

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk