Kenniscentrum, Nieuws

Platform voor regionale datajournalistiek zoekt testers

Regionale data voor regionale media, daarin wil het datajournalistieke persbureau met de treffende naam LocalFocus gaan voorzien. De website van het Stimuleringsfonds voor de Pers besteedt vandaag aandacht aan de journalistieke startup, die een paar maanden terug een bedrag van 20 duizend euro in de wacht sleepte bij The Challenge: Reinventing Journalism. Mede-oprichter Jelle Kamsma (midden op de foto) vertelt dat lokale en regionale media veel meer hun voordeel kunnen doen met alle data die beschikbaar is. Aan LocalFocus zijn naast Kamsma ook Yordi Dam (links) en Erik Willems (rechts) verbonden. Voor de testfase van het dataplatform wordt hulp verwelkomd. Meer bij Persinnovatie. (Foto: Moniek Verstegen)

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk