Kenniscentrum, Nieuws

Platform voor regionale datajournalistiek zoekt testers

Regionale data voor regionale media, daarin wil het datajournalistieke persbureau met de treffende naam LocalFocus gaan voorzien. De website van het Stimuleringsfonds voor de Pers besteedt vandaag aandacht aan de journalistieke startup, die een paar maanden terug een bedrag van 20 duizend euro in de wacht sleepte bij The Challenge: Reinventing Journalism. Mede-oprichter Jelle Kamsma (midden op de foto) vertelt dat lokale en regionale media veel meer hun voordeel kunnen doen met alle data die beschikbaar is. Aan LocalFocus zijn naast Kamsma ook Yordi Dam (links) en Erik Willems (rechts) verbonden. Voor de testfase van het dataplatform wordt hulp verwelkomd. Meer bij Persinnovatie. (Foto: Moniek Verstegen)

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk