Kenniscentrum, Nieuws

Nieuwe ronde aanvragen voor werkbeurs Fonds Pascal Decroos

13 augustus 2013, om 23.59 uur. Dat is de eerstvolgende deadline voor werkbeursaanvragen bij het het Fonds Pascal Decroos, bedoeld om kwaliteitsjournalistiek in Vlaanderen te bevorderen. In aanmerking komen alle vormen van bijzondere journalistieke projecten voor de audiovisuele of geschreven pers, zoals reportages, documentaires, reeksen en boeken. Aanvragers moeten kunnen laten zien dat hun project ongebruikelijke hoge kosten met zich meebrengt of zo tijdrovend is dat de normale honorering ontoereikend is. Verder dienen de projecten uit te stijgen boven de reguliere verslaggeving en moet het onderwerp, thema of onvalshoek bijzonder zijn. Het Fonds Pascal Decroos is trouwens ook aanwezig tijdens het komende VVOJ Café over financiering van onderzoeksjournalist.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk