Kenniscentrum, Nieuws

Nieuwe ronde aanvragen voor werkbeurs Fonds Pascal Decroos

13 augustus 2013, om 23.59 uur. Dat is de eerstvolgende deadline voor werkbeursaanvragen bij het het Fonds Pascal Decroos, bedoeld om kwaliteitsjournalistiek in Vlaanderen te bevorderen. In aanmerking komen alle vormen van bijzondere journalistieke projecten voor de audiovisuele of geschreven pers, zoals reportages, documentaires, reeksen en boeken. Aanvragers moeten kunnen laten zien dat hun project ongebruikelijke hoge kosten met zich meebrengt of zo tijdrovend is dat de normale honorering ontoereikend is. Verder dienen de projecten uit te stijgen boven de reguliere verslaggeving en moet het onderwerp, thema of onvalshoek bijzonder zijn. Het Fonds Pascal Decroos is trouwens ook aanwezig tijdens het komende VVOJ Café over financiering van onderzoeksjournalist.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk