Kenniscentrum, Nieuws

Journalistiek verdienmodel: samenwerken met bedrijven

JOB_videoscreenshotOnafhankelijke journalistieke producties maken in samenwerking met organisaties en bedrijven. Kan dat? Het Journalistieke Onderzoeksbureau (JOB) won eerder dit jaar een Tegel met dit verdienmodel. Bedrijven staan hun data af voor analyse en onderzoek, waarmee ze zelf hun voordeel kunnen doen en waarmee journalisten hun eigen verhalen maken. Bij het komende VVOJ Café op 17 juni over financiering vertellen Yvonne Roerdink en Anne van Oudheusden alle ins en outs. In deze video geven ze vast een introductie. VVOJ Café: info en aanmelden.

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk