Kenniscentrum, Nieuws

Journalistiek verdienmodel: samenwerken met bedrijven

JOB_videoscreenshotOnafhankelijke journalistieke producties maken in samenwerking met organisaties en bedrijven. Kan dat? Het Journalistieke Onderzoeksbureau (JOB) won eerder dit jaar een Tegel met dit verdienmodel. Bedrijven staan hun data af voor analyse en onderzoek, waarmee ze zelf hun voordeel kunnen doen en waarmee journalisten hun eigen verhalen maken. Bij het komende VVOJ Café op 17 juni over financiering vertellen Yvonne Roerdink en Anne van Oudheusden alle ins en outs. In deze video geven ze vast een introductie. VVOJ Café: info en aanmelden.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk