Kenniscentrum, Nieuws

Journalistiek verdienmodel: samenwerken met bedrijven

JOB_videoscreenshotOnafhankelijke journalistieke producties maken in samenwerking met organisaties en bedrijven. Kan dat? Het Journalistieke Onderzoeksbureau (JOB) won eerder dit jaar een Tegel met dit verdienmodel. Bedrijven staan hun data af voor analyse en onderzoek, waarmee ze zelf hun voordeel kunnen doen en waarmee journalisten hun eigen verhalen maken. Bij het komende VVOJ Café op 17 juni over financiering vertellen Yvonne Roerdink en Anne van Oudheusden alle ins en outs. In deze video geven ze vast een introductie. VVOJ Café: info en aanmelden.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk