Kenniscentrum, Nieuws

Magazine verhalende journalistiek gratis te downloaden

magazineverhalendejournalistiek2013Mark Kramer, Dan Barry, Judith Koelemeijer, Pascal Verbeken, John Schoorl, Freek Schravesande en Joris van Casteren. Het is een greep van de journalisten en schrijvers die aan bod komen in het speciale magazine dat Paulien Bakker samenstelde voor het Derde Congres Verhalende Journalistiek (#dcvj; @wareverhalen), dat afgelopen april in Amsterdam werd gehouden. Het eenmalige blad is nu als pdf gratis te downloaden. Wil je meer nalezen over het congres? Check dan ook de verslagen op de VVOJ-site en de knipselkrant met verwijzingen naar bijna alle genoemde verhalen.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk