Kenniscentrum, Nieuws

Magazine verhalende journalistiek gratis te downloaden

magazineverhalendejournalistiek2013Mark Kramer, Dan Barry, Judith Koelemeijer, Pascal Verbeken, John Schoorl, Freek Schravesande en Joris van Casteren. Het is een greep van de journalisten en schrijvers die aan bod komen in het speciale magazine dat Paulien Bakker samenstelde voor het Derde Congres Verhalende Journalistiek (#dcvj; @wareverhalen), dat afgelopen april in Amsterdam werd gehouden. Het eenmalige blad is nu als pdf gratis te downloaden. Wil je meer nalezen over het congres? Check dan ook de verslagen op de VVOJ-site en de knipselkrant met verwijzingen naar bijna alle genoemde verhalen.

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk