Nieuws

Bijzondere bijeenkomst in Brussel met ICIJ-directeur

Een bijzondere bijeenkomst vindt dinsdagavond 11 juni vanaf acht uur plaats in Brussel: de Australische journalist Gerard Ryle, directeur van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), bezoekt Europa om te vertellen over het wereldwijde onderzoek naar belastingvlucht, de Offshore Leaks. Ryle gaat in gesprek met Béatrice Delvaux, chef bij  Le Soir, en onderzoeksjournalist Alain Lallemand,  werkzaam bij dezelfde krant en Belgisch ICIJ-lid. De bijeenkomst vindt plaats op de redactie van Le Soir en is vrij toegankelijk voor belangstellenden. Het gesprek wordt ook gestreamd via de website van Le Soir. Ryle stond aan de basis van het Offshore Leaks-onderzoek, organiseerde en coördineerde de internationale samenwerking. Deze enige geplande openbare bijeenkomst op het Europese vasteland is mede georganiseerd door Le Soir l’Ecole de Journalisme de Louvain (UCL), Journalismfund.eu en het Fonds Pascal Decroos. Lees ook het interview met Lallemand bij het FPD. UPDATE: Wie de bijeenkomst wil bijwonen, moet wel zich wel even aanmelden met een mailtje naar communication@lesoir.be

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk