Nieuws

Ook dagpassen voor Londense Summer School

Voor het eerst zijn er dit jaar ook dagpassen te krijgen voor de slotdag van de vermaarde Londense Summer School aanstaande juli, georganiseerd door het Centre for Investigative Journalism. De Summer School vindt plaats van vrijdag 12 juli tot en met zondag 14 juli. Voor de zondag staan onder andere David Leigh (tot voor kort onderzoeksjournalist bij The Guardian), Duncan Campbell (Global Offshore Money Maze) en webdocu-maker Kat Cizek op het programma. Dagpassen kosten 170 pond, de driedaagse Summer School kost 450 pond. Check ook de voorgaande edities.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk