Nieuws

Ook dagpassen voor Londense Summer School

Voor het eerst zijn er dit jaar ook dagpassen te krijgen voor de slotdag van de vermaarde Londense Summer School aanstaande juli, georganiseerd door het Centre for Investigative Journalism. De Summer School vindt plaats van vrijdag 12 juli tot en met zondag 14 juli. Voor de zondag staan onder andere David Leigh (tot voor kort onderzoeksjournalist bij The Guardian), Duncan Campbell (Global Offshore Money Maze) en webdocu-maker Kat Cizek op het programma. Dagpassen kosten 170 pond, de driedaagse Summer School kost 450 pond. Check ook de voorgaande edities.

Gerelateerde artikelen

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten om een bijzondere leerstoel Onderzoeksjournalistiek in te stellen. De leerstoel wordt voor 5 jaar ingesteld en is tot stand gekomen op initiatief van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor de financiering zijn Vereniging Veronica, Gieskes-Strijbis Fonds en Stichting Democratie en Media bij dit initiatief betrokken.

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk