Nieuws

Grote-expertisedag nieuwe media #3

De tijd van utopische voorspellingen is voorbij. De journalistieke toekomst is nu, en is sociaal en draagbaar. Tijdens de derde Expertisedag Nieuwe Media presenteren journalistieke pioniers de nieuwste ontwikkelingen en best practices op het gebied van nieuwsgaring en -distributie via nieuwe media. Wat werkt wel en wat niet? Dagprogramma op 26 juni van 9-17 uur in Amsterdam, georganiseerd door het Expertisecentrum Journalistiek in samenwerking met NVJ Academy, met onder andere Amanda Michel (The Guardian), Dimitri Tokmetzis (Sargasso), Bas de Vries (NOS), Jan Jaap Heij (De Nieuwe Pers), Ernst-Jan Pfauth (uitgever van de Correspondent van Rob Wijnberg). Uitgebreid programma of gelijk aanmelden

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk