Nieuws

Grote-expertisedag nieuwe media #3

De tijd van utopische voorspellingen is voorbij. De journalistieke toekomst is nu, en is sociaal en draagbaar. Tijdens de derde Expertisedag Nieuwe Media presenteren journalistieke pioniers de nieuwste ontwikkelingen en best practices op het gebied van nieuwsgaring en -distributie via nieuwe media. Wat werkt wel en wat niet? Dagprogramma op 26 juni van 9-17 uur in Amsterdam, georganiseerd door het Expertisecentrum Journalistiek in samenwerking met NVJ Academy, met onder andere Amanda Michel (The Guardian), Dimitri Tokmetzis (Sargasso), Bas de Vries (NOS), Jan Jaap Heij (De Nieuwe Pers), Ernst-Jan Pfauth (uitgever van de Correspondent van Rob Wijnberg). Uitgebreid programma of gelijk aanmelden

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk