Cafe, Nieuws

Podcast Mediacafé over crowdfunding

Gewoon: we hadden een gat in de begroting, antwoordde één van de deelnemers aan het dertiende Mediacafé in Brussel afgelopen week op de vraag waarom de toevlucht was gezocht tot crowdfunding. Crowdfunding – of volksinvestering zoals de gespreksleider het ook introduceerde – is een vorm van financiering waarbij je het publiek vooraf laat meebetalen voor de ontwikkeling van je productie. Wie het Mediacafé nog eens wil terugluisteren, dat kan: er is een podcast beschikbaar. Overigens gaat het VVOJ Café op 17 juni in Amsterdam ook over vormen van financiering en het aantrekken van fondsen. Meer informatie vind je binnenkort op deze pagina.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk