Cafe, Nieuws

Podcast Mediacafé over crowdfunding

Gewoon: we hadden een gat in de begroting, antwoordde één van de deelnemers aan het dertiende Mediacafé in Brussel afgelopen week op de vraag waarom de toevlucht was gezocht tot crowdfunding. Crowdfunding – of volksinvestering zoals de gespreksleider het ook introduceerde – is een vorm van financiering waarbij je het publiek vooraf laat meebetalen voor de ontwikkeling van je productie. Wie het Mediacafé nog eens wil terugluisteren, dat kan: er is een podcast beschikbaar. Overigens gaat het VVOJ Café op 17 juni in Amsterdam ook over vormen van financiering en het aantrekken van fondsen. Meer informatie vind je binnenkort op deze pagina.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk