Cafe, Nieuws

Podcast Mediacafé over crowdfunding

Gewoon: we hadden een gat in de begroting, antwoordde één van de deelnemers aan het dertiende Mediacafé in Brussel afgelopen week op de vraag waarom de toevlucht was gezocht tot crowdfunding. Crowdfunding – of volksinvestering zoals de gespreksleider het ook introduceerde – is een vorm van financiering waarbij je het publiek vooraf laat meebetalen voor de ontwikkeling van je productie. Wie het Mediacafé nog eens wil terugluisteren, dat kan: er is een podcast beschikbaar. Overigens gaat het VVOJ Café op 17 juni in Amsterdam ook over vormen van financiering en het aantrekken van fondsen. Meer informatie vind je binnenkort op deze pagina.

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk