Cafe, Nieuws

Podcast Mediacafé over crowdfunding

Gewoon: we hadden een gat in de begroting, antwoordde één van de deelnemers aan het dertiende Mediacafé in Brussel afgelopen week op de vraag waarom de toevlucht was gezocht tot crowdfunding. Crowdfunding – of volksinvestering zoals de gespreksleider het ook introduceerde – is een vorm van financiering waarbij je het publiek vooraf laat meebetalen voor de ontwikkeling van je productie. Wie het Mediacafé nog eens wil terugluisteren, dat kan: er is een podcast beschikbaar. Overigens gaat het VVOJ Café op 17 juni in Amsterdam ook over vormen van financiering en het aantrekken van fondsen. Meer informatie vind je binnenkort op deze pagina.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk