Woo

#Dataharvest13: teveel tips voor één flits

Op 3 en 4 mei vond in Brussel de derde editie van Dataharvest plaats, dé bijeenkomst van journalisten, data’geeks’ en programmeurs. Voor wie er niet was (kom volgend jaar: 9-10 mei 2014!): de website van Journalismfund heeft alle tips die per Twitter gedeeld werden op een rij gezet. Zie bv nieuwe landbouwsubsidie-data, lobbyregisters, Wob-tips, links naar podcasts van sprekers (met dank aan @PaulBradshaw) en veel, veel meer!

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk