Nieuws, VVOJ Vereniging

Record aantal inzending De Loep 2013

IMG_9753Voor De Loep 2013, de VVOJ prijs voor onderzoeksjournalistiek, is een recordaantal producties ingezonden: 109. De makers van de voorgedragen producties zijn dezer dagen door VVOJ-staf en vrijwilligers benaderd, om het ingezonden werk van achtergrondinformatie en inzicht in het maakproces te voorzien.

Vanaf 1 juni gaat de zevenkoppige jury in stilte aan de slag, om zich in het najaar weer te laten horen met de aankondiging van drie nominaties per categorie. De prijswinnaars zullen dan bekendgemaakt worden op 15 november 2013, tijdens een feestelijk diner op het VVOJ-congres in Zwolle.

Dit jaar wordt de Loep voor het eerst in vier categorieën uitgereikt: tekstuele producties, audiovisueel werk, digitale producties en een aanmoedigingsprijs (lees het reglement hier). De Loep 2013 is de prijs voor het beste onderzoeksjournalistieke werk dat tussen 1 april 2012 en 31 maart 2013 in de Nederlandstalige pers is verschenen.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk