Nieuws, VVOJ Vereniging

Record aantal inzending De Loep 2013

IMG_9753Voor De Loep 2013, de VVOJ prijs voor onderzoeksjournalistiek, is een recordaantal producties ingezonden: 109. De makers van de voorgedragen producties zijn dezer dagen door VVOJ-staf en vrijwilligers benaderd, om het ingezonden werk van achtergrondinformatie en inzicht in het maakproces te voorzien.

Vanaf 1 juni gaat de zevenkoppige jury in stilte aan de slag, om zich in het najaar weer te laten horen met de aankondiging van drie nominaties per categorie. De prijswinnaars zullen dan bekendgemaakt worden op 15 november 2013, tijdens een feestelijk diner op het VVOJ-congres in Zwolle.

Dit jaar wordt de Loep voor het eerst in vier categorieën uitgereikt: tekstuele producties, audiovisueel werk, digitale producties en een aanmoedigingsprijs (lees het reglement hier). De Loep 2013 is de prijs voor het beste onderzoeksjournalistieke werk dat tussen 1 april 2012 en 31 maart 2013 in de Nederlandstalige pers is verschenen.

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk